Látnivaló Kirándulás Program Gyula szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Gyula

Gyula programok 2012 Sódarmustra fesztivál március 16-18.

Hagyomány és Tradíció. Húsvét előtt szezonnyitó rendezvényként március közepén, a hosszú hétvégén már harmadik alkalommal került megrendezésre a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. főtámogatásával.

 

 

Több szempontból is kiemelt e rendezvénysorozat. Értéket közvetít a hagyományos magyar gasztrokulturáról az ételkészítési, valamint kolbászgyúró bemutatók segítségével, kitekint az országhatáron túlra, a „Székelyföld ízeire, de látogatást tesz a mai, modern gasztrovilág kulisszái közé is a magyar Olimpikon szakácsok jóvoltából. Ugyanakkor szórakoztat. A Borlovagrend lovagavatási ceremóniájától eljutunk a Dumaszínház előadásáig, majd élőben élvezhetjük Ruzsa Magdi nagyszerű hangját. Számos zenei előadó – Tabáni István vagy a gyulai illetőségű Dirty Slippers zenéje mellett a gyermekeknek is számos szórakoztató programot kínálnak a szervezők.

 

Kiemelt figyelem fordul 17-én szombaton az első „Gyulai Médiagyúrás, avagy gyúrjuk a Gyulait versenyére, melynek során helyi és országos médiák képviselői mérik össze kolbászkészítési képességeiket.

Fontos még a hagyományossá vált kolbász- és sonkavásár, valamint a hozzákapcsolódó kolbász és füstöltáru verseny, melyre már számos jelentkezés érkezett. Újra fut a kisvonat, a városi helyszíneket is érintő Kolbász és Sonkatúra minden évben nagy népszerűségnek örvend.

A hungarikumként ismert Gyulai Kolbász hagyományait méltán népszerűsíti a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra rendezvénysorozata.

Megézem a gyulai főoldalt

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek