Látnivaló Kirándulás Program Gyula szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index

Korábbi bejegyzések 2009 június:

 

Kukucska galéria. Néhány "plusz" fotó a X. Körös-Völgyi Sokadalomról.

Gyula sokadalom


Lezajlott nagyrendezvény:X. Körös-Völgyi Sokadalom
2009. június 26-28.

2009 júniu 26.-án a városon átvezető táncos menettel kezdetét vette a X. Körös-Völgyi Sokadalom. A Gyulai vár előtt árusok, mutatványosok, látványsütödék, kézművesek, népművészek várták a felvonulókat. Az esti órákban ágyúlövés kíséretében felvonták a várszínház zászlaját és ezzel megnyitásra került az idei Gyulai színházi és kultúrális évad.

Gyula sokadalom
fotók: P.S.


 

Zongorázás a Kossuth téren.
fotók: Pénzes Sándor Kattintson a képre!

Gyula Erkel Ferenc zongora

2009 Június 24-én szerdán 9 órától a gyulai Kossuth téren 24 órás zongorajáték. A gyulai rendezvény nemzetközi hírű vendége Érdi Tamás, Junior Príma díjas zongoraművész. "Zongoravarázs" Örömzene egy zongoráért (videó a művészről a program menüpont alatt )
Szeretettel és nagy tisztelettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket, a jószívű adományokat
2009. június 24.szerdán 09:00 órától június 25.csütörtökön 09:00 óráig tartandó zongorajátékra. Egy örömzenélésre Gyulán, a Kossuth téren. A műsorban fellépnek Gyuláról elszármazottak, gyulai polgárok és a jószolgálati üggyel szimpatizáló művészek. Zeneiskola tanárai és tanulói Orosházáról, Békéscsabáról és, Gyuláról, Baptista és Református Egyházak, Erkel Ferenc Gimnázium kórusa, Erkel Ferenc Vegyeskar, Perlaki Attila, Cora Zoltán, Elekes István, Dr. Szász Zsuzsanna, Tóth Péter, Hevesi Imre, Kontor Tamás és Szabó Eszter, Beleznay Szabolcs, Becsyné Dr. Szabó Márta, Érdi Tamás, Jaffa Zenekar, Pápai Ferenc, Szabó Dániel, Csonka Barnabás, Titz József, Áchim Erzsébet, Janecskó János, Somogyi Tóth Dániel, Nagy Enikő, Maris Tibor, Nánási Gergő, Szabó Imre, Kukár István, Hajdu Gergő, Horváth Róbert, Japport Géza, Emődi Ildikó, Kepenyes Pál, Magdu Délia, Dr. Jeszenszky Géza, Puskás Dániel, Szenior táncosok.

Gyula szállás

Részletes zongora program.

Második képgaléria a cirkuszról, első a cikkben

2009. június 19.
Gyula legmagasabbGyulán találkoztunk a világ legkisebb emberével, akinek teljes magassága nem éri el a 70 cm-t. 2009 június 20.-án szombaton a Gyulai Sportcsarnokban jégcirkuszban lép fel, melyről szintén beszámolunk. Pityu (így hívják és a névkártyáján is ez szerepel)  akivel a Csinibaba étterem Körös parti teraszán beszélgettünk, nagyon kedves, közvetlen, közlékeny, ember, kérdéseinkre szívesen nyílt meg és mesélt magáról, eddigi életéről. Hamar kiderült róla, hogy termete ellenére egy erőgép, egy fáradthatatlan "figura". Élete egyik rekordja a sok közül egy non-stop vezetés volt, mely 34 óra hosszáig tartott. Az étteremben finom ebéddel várták, de (nem csodálkoztunk) "madár" adagot fogyasztott. Azon viszont igen meglepődtünk, amikor elmesélte, hogy tengap délelőtt Gyulán volt a hangoskocsijával, este visszautazott Budapestre, ma reggel Temesváron kezdett, este ismét Budapest, majd szombaton vissza Gyula. Huhh... Ezt győzni energiával...
Kattintson a képre!


 

2009. június 19.
Képriport egy igazán vidám csipet csapatról, akik lovashintón járnak fagyizni, végigénekelik a várost, mindenkinek integetnek, énekelnek. Fiatalság, bolondság? Hmm. Talán igen. Olykor jó lenne ilyennek lenni, mint Ők. Jó lenne hintóra pattani, végigénekelni a várost, integetni a járókelőnek, kikocsikázni a Gyulai várhoz és nem foglalkozni semmivel. Ők így csinálják, tudják mi a buli, mi a pálya.
Kattintson a képre!

Gyula lovas


Gyula Kossuth tér szökőkút 2009. Gyula - Pálinkafesztivál visszatekintő

Volt egyszer egy Fenyő koncert. Egy képgaléria, mely lemaradt a pálinkafesztivál beszámolói közül, de talán az akkori vendégek szívesen megtekintik így utólag is, és akik nem voltak jelen, de szeretik a Rock and Roll-t, a fotók alapján bepillanthatnak az akkori hangulatba.
A képek a Gyulai vár előtt felállított sátorban készültek. A koncerten profi táncosok mindent beleadva, jól megkoreografált jelenetekkel bulizták végig az estét.  Limbó hintó, Rock And Roll, buli, tánc. Kattintson a fotóra!

Ha szállást keres Gyulán:Gyula szállás


Gyula Kossuth tér szökőkút 2010.-ben ünnepeljük Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóját. Gyulán a bicentenáriumi ünnepségsorozat kezdeteként a Százéves cukrászdában bemutatták az emlékév alkalmából elékészített termékeket: Erkel táblás csokoládét, Erkel bon-bont, Erkel tortát, az Erkel szilvóriumot, és egy díszcsomagolással ellátott bort. Balogh László mestercukrász, Adamik Anikó a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. ügyvezetője és dr. Perjési Klára Együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a termék eladásából 1%-ot ajánlanak fel az Erkel alapba, a bicentenáriumi rendezvények támogatásaként. Az Erkel téren estébe nyúló programok és koszorúzás következett, melyet egy óriási ünnepi torta vendégek általi "elköltése" zárt.
Fotók az eseményről-->>

2009 május 31. Gyermeknapi fotók Gyula

Gyula gyereknap


Panorámafotó, forgassa a nyomva tartott egérrel, ha betöltődött!
Gyermeknapi jelmezesek a gyulai Göndöcs-kertben. (4 MB)

2000.05.29. Fotó art fesztivál Gyula:


A Fotó Art magazin 11. alkalommal rendezi a fotós fesztivált. A rendezvényen a fotósok regisztáció után vehetnek részt. A több helyszínen zajló események méltán tarthatnak nagy érdeklődésre számot, ugyanis a fotósok számára  előadásokat tartanak,  jelen lesznek a nagy márkák képviselői, kipróbálhatnak  eszközöket, szervezett természetfotózáson vehetnek részt, megismerhetik és megörökíthetik Gyulát, gyula környékét, természeti környezetét. A fesztivál alatt több műterem be lesz rendezve az alkalomra kibérelt több szintes művelődési házban, ahol saját gépeikkel, de akár számukra biztosított professzionális kiegészítőkkel tehetik próbára magukat, tudásukat, felszerelésüket

Fotó: Pénzes Sándor

Lezajlott nagyrendezvény: gyulai XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra

Képes beszámolók:


Panoráma fotó galéria

Fotók, panorámafotók: Pénzes SándorBulifotók, felvonulás,  tűzoltók, folyamatos feltöltés

Lezajlott nagyrendezvény 2009 május 21-24:

A világ tűzoltói Gyula városában találkoztak.
Az elmúlt másfél évtizedben nem volt hasonló nagyságrendű rendezvény a Dél-Alföld egyik turisztikai fővárosában, Gyulán, és várhatóan jó egy évtizedig nem is lesz. Kb. 3000 tűzoltó érkezett május 21-24-e között Gyulára, a XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára.
A lánglovagok kétharmada külföldről, 16 országból érkezett, úgy mint Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Dánia, Olaszország, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Szlovénia, USA, Anglia, Lettország, Svédország, Luxemburg, Észtország.
Egy osztrák tűzoltóparancsnoknak jutott eszébe, hogy Ausztria, Német- és Franciaország lánglovagjai adjanak egymásnak randevút. Így szervezték meg 1974-ben a Wörthi-tó partján az első találkozót. Ebből nőtt ki a kétévente megrendezendő Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra. Magyarországnak, egyben Gyulának 1993 után másodszor sikerült elnyerni a rendezés jogát, amely most tűzoltó zenekari fesztivállal egészül ki.
A négynapos eseményre a nyári főidény előtt teljesen megtelt Gyula, ahol már lehetetlen volt szálláshelyhez jutni. A rendezvény az együttlét öröme mellett szakmai programokról is szólt, volt tűzoltási bemutató, de megrendezték a muzeális tűzoltójárművek oldtimer felvonulását is. Emellett felállítanak egy sörkutat, amelyből bizonyos időközönként térítés nélkül lehet folyékony kenyeret vételezni.

 

2009.05.19. Gyula

Talán még a gyulaiak sem és az ideérkező vendégek sem tudják mi vár rájuk, természetesen a szó jó értelmében véve, azokra gondolva, akik szeretik a színes programokat, a veterán autókat főképp ha azok tűzoltókocsik, a mazsoretteket, a rézfúvós zenekarokat, a vetélkedőket, a szabadtéri programokat. Hét végén kezdődik a  XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra, benne Tűzoltó-zenekari és Mazsorett Fesztivál. A gyulai csillagtúra rendezvényei a programok menüpontban részletesen elérhetőek. A gyulainfo folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és friss fotós anyagokkal számol be minden nap az aktualitásokról. Készülni fog a sajtó számára szabadon felhasználnató anyag is.

2009 május 20.
Felkerültek a három félmaratonisták panorámafotói! Tovább-->

2009 május 17.

A Gyulai Várfürdő félmaraton és váltófutás képgaléiája elkészült. Mi kell egy jó futáshoz? Nézze meg a galériában! Tovább-->>

Maraton Gyula


A versennyel egy időben tartott bemutatót a Gyulai Kutyás Agility Szabadidő és Sportklub. Nézegessen ügyes kutyákat, és gazdikat! Tovább-->>

Gyula agility

Hamarosan jönnek a versenyen készült panorámafotók,
Látogasson vissza!  


2009.05.12.  Feltölésre került a Virágok vasárnapja galéria- Gyula
"Kisvirág, mondta Magdolna..." így az ismert Koncz Zsuzsa sláger, de vajon mit mondott volna Lenin, ha még itt állt volna a téren, azon a téren, amelynek egy részét a gyulai emberek csak 'Lenin gödörként' emlegettek a 70-es 80-as években? Talán azt, hogy "Kertész leszek, fát nevelek"? Igen, biztosan ezt mondta volna, ha látta volna mennyi kertész, kertbarát, virágszerető ember jött, kiállított, árult és vásárolt ezen a szép vasárnapon. Hogy miért nevezték a térnek egy részét Lenin gödörnek, később elmondjuk és megmutatjuk, azt is, miért nem láthatta Lenin a mai gyulai vásárt.
Fotógaléria-->
Panorámaképek a helyszínről-->

Virágok Gyula


2009.05.05.

Gyula városa a TV-ben

A gyulai események ma már közkedveltek az országos médiumok számára. Ezen a  héten két alkalommal is viszont láthatják városukat, ha éppen televízió közelében lesznek a megadott idopontokban. Elsőként május 6-án, szerdán reggel 8 óra előtt, az m1 Napkelte műsorának programajánlója hívja fel a nézők figyelmét a Gyulai Virágok Vasárnapjára. Ezt követően május 8-án, pénteken, délután 14.10-kor a Duna TV, 27 perces ismeretterjesztő filmje,  a Városok, történetek címmel, mutatja be Gyula értékeit.

Ha tehetik, üljenek le a televízió elé és nézzék meg, hogyan látják mások Gyulát illetve milyen apró értékeket fedezett fel a Duna TV stábja háromnapos forgatása során.A gyulai pálinkafesztivál galériái   Tovább-->


Lezajlott estemény: VI. Gyulai Reneszánsz Karnevál 2009. február 20-22.

A Gyulai Renszeszánsz Karnevál egy háromnapos program, melyet 2002 óta minden évben megrendeznek. Gyula város rengeteg színes rendezvénnyel várta az idelátogató vendégeket a 2009-es Reneszánsz Karanevál ideje alatt is. Fotók:

-Képgaléria (31 fotó): Reneszánsz panoptikum-->>
-Képgaléria zenészek, reneszánsz ételek Fotók--> 


Korábbi nagyrendezvény - Végvári esték Gyula

2008.07.25.-én rendezték meg az idei Gyulai Végvári estéket, mely rendezvény 3 napig tartott. A gyulai vár előtti téren zajló programokra rengetegen voltak kíváncsiak, a vásározók az ország egész területéről és Erdélyből is  érkeztek. Minden látogató talált kedvére való szórakozási lehetőséget, programot. Fotógaléria-->>


 
A rendezvény keretein belül elindult az első ebben a régióban megrendezett terepraly verseny. Az érdeklődők a gyulai vár elől indított gépeket és pilótáikat kísérhették figyelemmel. Jelen volt az indulók között Palik László is. A versenyen 800 km-es távot kellett megtenniük, nagyrészt földutakon.
Fotók a "mérlegelésről" és az indulásról.

 

 


 

"Aki a virágot szereti..." - ugye, mindenki ismeri a mondást. Németi kertészet mindenkinek!Gyula Kossuth tér szökőkút
2009. június 10. A gyulai nyár ebben az évben is igen meleggel kezdte első hónapját. Bár az előző napok változékony időjárása és a Medárd nap körüli esőzések rosszabb idő eljövetelére engedtek következtetni, helyette a 30 fokos kánikula köszöntött be,így a -képek tanúsága szerint- a víz az úr. A gyulai "víz Úr" kegyeibe fogadja a Kossuth téren pihenni, felüdülni vágyókat. A nagy melegben jólesik a szökőkutak mellett a láblógatás, pancsolás kicsiknek, közepeseknek és nagyoknak egyaránt. Gyula apraja nagyja szívesen tölti idejét a Kossuth téri vízlépcsőnél.
Még több víz, még több lány-->>
Fotók: Pénzes Sándor


2009.06.28. Gyulaváriban megtartott motocross verseny és quad bemutató fotógalériája.

Gyula motocross

Korábbi nagyrendezvény: 2009. április 17-19.

X. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, kiállítás és vásár és VIII. böllér nap. - Gyula

Nagy érdelklődés mellett rendezték meg 2009-ben is a X. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál Gyulán. A Gyulai vár mellett szinte talpalatnyi hely nem maradt, annyi volt a kiállító, vendég, vásáros.
Megteltek a szálláshelyek , a gyulai vendégek számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség közül választhattak.


Gyula fotó

Egy kis este, egy kis Gyula egy kis hó, egy kis köd. További fotók, Gyula téli este


Őszinte, ártatlan, csillogó, tiszta, kerek, mély tekintet. Pici szem, mely kérdez, mesél, mesét vár, terveket sző. Rád néz, mert te érdekled, rád néz, mert neked mesél, rád néz, hogy vele legyél. Szemedbe mélyen, nem félre. Hogy ez a tekintet ilyen maradjon, rajtunk, felnőtteken sok múlik! Boldog gyermeknapot lurkók, kisbohócok, bukfenc matyik! Fotók.Gyula gyermeknap

Gyula gyermeknap
Fotók: Pénzes Sándor


Pünkösdi mulatság 2009. május 31. Gyula, Németváros A gyulai németek a XVIII.sz.-ban, Mária Terézia uralkodása idején telepedtek meg Gyulán. Településük, Németgyula csak a XIX.sz. második felében egyesült Magyargyulával. Németek és magyarok mindig békében éltek egymással. A gyulai németek a XX.sz.-ra elmagyarosodtak, de sokan még mai is őrzik német származásuk hagyományát, a német nyelvet és kultúrát. A Németváros ma is a város jellegzetes hangulatú része. A régi Németgyula főterén álló katolikus templom mellett rendezték meg a képeinken is látható pünkösdi ünnepet. A német kisebbségi önkormányzat szervezésében óvodások és iskolások német nyelvű műsort adtak, a németek hagyományos harmónikazenéje szólt, és pünkösdi királyt is választottak.

Gyula gyermeknap
Németváros - Pünkösdi ünnepség. Fotók.

Az alábbi képet Ön tudja forgatni kedve szerint. Akár az égboltot is megnézheti. 
Hogy működik?

 

Foto Art fesztivál Gyula
Fotósfesztivál

Király Viktor megasztár győztes a levegőben!
További fotók a gyulai
koncertről-->>

 

 
Gyula világóraBelvárosi gömbpanoráma a világóránál. Frissítve 2009 március 24.-én
Gyula Petőfi tér
Ha körbe szeretne nézni a Petőfi téren, kattintson a képre!Gyula szállás

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek


Apartman