Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index

 

Gyula

2009 július - augusztus - szeptember

 

2009 szeptember 25.

Egy nyári hosszabb erdélyi kirándulás ajánlat videós kibővítését tekinthetik meg. Felvétel került fel az Erdély menüpontra, ezen belül is a Békás szoros bemutatásához. Autóból készült felvétel, mely néhány perc alatt végigvezeti az érdeklődőt a Békás szoros kanyargós útjain. Az oldalon olyan panorámaképek is megtekinthetőek, melyek a helyszínen való körbenézést teszik lehetővé interaktív módon.
A videó és a panoráma fotók itt megtekinthetőek: Békás szoros.


2009 szeptember 21.

Bolhapiac GyulaMinden héten kétszer bolhapiacot tartanak Gyulán. Szombaton a piactéren, vasárnap pedig a TESCO áruház parkolójában. Korábban már töltöttünk fel fényképeket, most egy rövidke kedvcsináló videót tekinhet meg a program menüpont alatt vagy a képre kattintva. A piacon fellelhető tárgyak a teljesség igénye nélkül: porcelánok, régipénzek, ingaórák, festmények, használt ruhák, bizsuk, régi gyulai fotók, képeslapok. Ha gyula szállás iránt érdekődik, hattintson!

gyula bolhapiac

Gyulán a TESCO parkolójában szeptember 13.-án bolhapiacot tarottak. Néhány héttel ezelőtt volt az első ilyen jellegű vásár a gyulai piactéren. Egyre nagyobb az érdeklődés, egyre több az áru. Voltak itt lim-lomok, jelvények, NÉP kályha, kitűzők, könyvek, ólomból készült régi Törley pezsgő zárócimke, Békési Uradalmi leltári számadás 1912-ből és még sok más édekesség. A bolhapiac rendszeresen a piactéren és a TESCO parkolójában látogatható hétvégente. Kattintson a fotóra a galéria megtekintéséhez!

2009 09.04. Panorámafotók a gyulai Agility Világbajnokság résztvevőiről.--->>>

Gyula
Agility Világbajnokság galéria
Fotók: Pénzes SándorTrabisok panoráma fotókon. Kattintson képre!


Gyulai (ha gyula szállás iránt érdekődik, hattintson ide!) részvétellel és gyulai szervezésben tartották meg 2009 szeptember 6.-án a Békés Megyei trabantosok találkozóját a szanazugban. Tarabant. Illeték már "őt" sokféleképp, de egy biztos: túlélő. És akik éltetik, szeretik, gondozzák, ápolják festik fényezik és preparálják jó arcok. Ha felvonulnak bárhol, mindenki utánuk fordul. Nem véletlen. Ezek az autók nagyon komoly munka árán látványos optika és műszaki tuningon estek át. Légterelők, metálfények keverednek a polretróval. DDR embléma az ablakban, dallamkürtök a motorháztető alatt, bőrülés az utastérben. És az autón kívül jókedv, derű, kacagás. Volt trabantkerék gurítás bolyák között, foci vegyes csapatokkal, hengerfejhajító verseny. (P.S.)

Elkészütek a galériák:

Gyula
Trabi bőrüléssel,galéria.

2009 szeptember 03.
Várkerti VigasságokLezajlott esemény: Várkerti Vigasságok
Négy képgaléria, három a vigasságokon készült felvételeket tartalmazza a záró Magna Cum Laude koncerttel,  egy pedig a Gyulai Várfürdőben lezajlott Senior úszóverseny galériája.

gyulaVárkerti Vigasságok Gyula 2009.
Főzőverseny gömbpanoráma három vidám, vendégszerető jó szakáccsal. Forgassa a képet, ha betöltődött!
5.MB (a türelem, forgó képet terem!)


Gyula Várkerti Vigasságok
A bográcsban készült mangalicaételek főzőversenyének különdíjasai


 

Bajnokok éjszakája, Extrém sportnap, Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja, Freddie Mercury emlékkoncert, Vízözön, Dobrády Ákos koncert, és még sok-sok gyulai rendezvény fotós beszámolói.--->>


Panoráma fotó a Gyulai vár előtt.
A gömbpanorámán egy sárkányeregető sárkány árus látható.
Itt a sárkány, hol a sárkány? Fenn az égen?
Sárkány ellen sárkányfű? Fűűű? 150 m-en?
Keressen szálláshelyet Gyula városában:gyula szállás iránt érdekődik, hattintson!

Gyula Végvári esték

Gyula2009. szeptember 3-6.
A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub idén második világeseményét rendezi meg. Gyula, a vizek és szökőkutak városa ad otthont ismét a júliusi sikeres VIII. Ifjúsági Agility Európa Bajnokság után, a jubileumi X. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Vilgágbajnokság és VIII. ParAgility Világkupának.
Tovább-->>


Gyula2009. augusztus 27. Gyula 

Ezen a napon temették el a 66 éves korában elhunyt zenészt, Cseh Tamást Budapesten a Farkasréti temetőben. A művészt, zenéjét, az életművét szerető gyulai emberek 18 órakor a belvárosban megemlékezést, közös kegyeleti találkozót tartottak emlékére. Fehér ingben érkeztek, egy pohár borral a kezükben, majd a Kőhídon megállapodva beszélgettek, emlékeztek  a belvárosi sétálóutcán. A találkozó ideje alatt Cseh Tamás dalai szóltak. Kattinson a fotóra, ha a galériát meg kívánja nézni.
Fotók: Pénzes Sándor


Nem vagyunk sóherek, jöjjenek a sóhelyek!
70%-os készültségben  parajdi gigantikus sóbánya bemutatása. Feltöltésre kerültek a panoráma fotók és egy rövid ismeretető a helyről. Előkészületben a tordai hasadék panorámafotói és a Tordai óriási sóbánya panorámafotói.
Tovább-->>


2009 augusztus 15. Gyergyószentmiklós gyulai szálakkal

Nem mindennapi találkozás történt ezen a napon Erdély egy nagyon távoli pontján. Utunk során, sokszor megállunk fotózni. Olyan is előfordult már, hogy elhaladtunk egy érdekes épület, esemény vagy életkép mellett, és néhány száz méter után mégis visszafordultunk, hogy később majd otthon ne csak elmesélni tudjuk, hanem megmutatni is, hogy mit láttunk.  Tovább-->>


2009 augusztus 22. úton Mézged (meziad) felé
A Mézgedi barlang Gyulától kb. 120 km-re található. Uticélként jelöljük meg Belényest, ebből a városból vezet az út Mézged falun át a barlanghoz. Belényes és Mézged távolsága kb. 20 km. Az út keresztül vezet Magyarremetén (Remetea). Egynapos kirándulásként ajánlható a hely, mely a környék leghíresebb cseppkőbarlangja. Tovább-->>


2009 augusztus 19. 22:00

II. Bajnokok éjszakája kötélhúzó kupa volt a Gyulai vár előtt. Az idegek és a kötél pattanásig feszült. A kupát a Gyulai tűzoltók csapata nyerte. Gratulálunk a győzteseknek!
52 kép plusz videó fotók: Pénzes SándorExtrém sportnap volt az Almássy kastélyban.
Kerékpárral repülő fiatalok, görkori lábakon. 31 fotó.
Galéria, kattintson a képre


fotók: Pénzes Sándor


2009 augusztus 16.-án gálaműsorral ért vége a XV. gyulai Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja. Lezajlott nagyrendezvényen Magyar, székely, cseh, lengyel, román, izraeli,  spanyol, észt és litván táncosok vettek részt, az utolsó napon a tószinpadon "teltház" mellett ropták a táncot.


Fotók: P.S.

 


2009. július 31-én és augusztus 1-én Freddie Mercury emlékkoncert  volt a Gyula vár melletti tószinpadon

Galéria! Kattintson a fotóra!


Fotók: Pénzes Sándor

Egy bohém rapszódiája Freddie Mercury emlékére a Gyulai vár mellett

Sokak által várt nagyszerű programnak ígérkező előadáson vehettek részt ezen a gyulai vendégek. Ha

gyula szállás

iránt érdekődik, hattintson!
A Queen együttes dalaiból összeállított magyar nyelvre átültetett zenei előbemutató volt a tószinpadon. A "szeánsz-koncert"-et Miklós Tibor rendezte. Freddie Mercury aki -bár fiatalon húnyt el- (1991-ben el súlyos betegség után, 45 évesen)  mégis zenei életművet hagyott maga után, szinte nincs olyan zenekedvelő, aki ne ismerné híres slágereit, melyet a Queen együttessel, annak frontembereként ismertetett és szerettetett meg a világgal. Ennek állított emléket zenével, prózával, videó bejátszásokkal , fényképekkel a hétvégi előadás, melyen ismert művészek vettek részt. A műsorban 26 Queen sláger volt hallható, melyet a rendező fordított magyar nyelvre. Az élő-előkoncerten táncegyüttes, kórus is volt és élő zenekar játszott. Főbb szerepekben: Szomor György, Serbán Attila, Zentai András, Varga Miklós, Tóth Vera, Tóth Gabi, Puskás Peti, Nagy Anikó
A margitszigeti Szabad Tér Színház produkciója.

2009 augusztus 12.Gyula - "esemény"

"Esik az eső, hajlik a vessző,
Haragszik a katona, mert megázik a lova."
Se ló, se katona. Csak eső, eső. Nem kicsi, nagy. Nem kevés, sok. Van aki szereti, van aki nem, van aki "felveszi" van aki nem. Egy biztos, bokáig ért. Integető autósok, derűvel "bélelt" kerékpárosok. Mini Velence néhány percre, félórára. Itt és most, Gyula városában. Örüljünk neki, kevés van belőle! Ő az édesvíz. Pöccintsen a képre és nézze, nézze! :-)) 30 db fotó


Fotók: Pénzes S.


2009 augustus 07.-én FénypArt néven szabadtéri kiállítás, performance, 'GYAK'orlat volt a Fekete körös hídjánál a Gyulai Ha

gyula szállás

szálláshely keresésére vállalkozott
Alkotókör és a Sarkadi Alkotókör szervezésében. Felléptek: GYAKosok, SAKosok, a Garage Band, a Mangán és még sokan mások. Láttuk az alagút végét, de nem tudtunk kijönni, legalábbis nem a végén. Ott volt a lat, mely nyomta a mérleget lánggal, a nélkül, volt füst, sárkány, hárfa, művek, valóságok, műkedvelők, művészkedők, bűvészkedők, érdeklődők, csodálkozók, és "miez?"-ezők.

 
Fotók: Pénzes S.


2009.07.27 00:35

2009 július 25.-én  este  a XIX. Gyulai Végvári estéken a szombati "napzáró" bulin fellépett a tinik egyik kedvenc zenekara az  Anti Fitness Club, majd utánuk Dobrády Ákos a valamikori TNT egyik tagja adott koncertet. Maga az együttes 2005-ben feloszlott, de a már gyermekkorban kezdődött barátságuk a mai napig tart és a közönség örömére minketten jelen voltak Gyulán, így egykori zenésztársával  Zuber Krisztiánnal (Inti) együtt énekelték közös slágereiket. A koncert után Ákos rajongóinak autogrammot osztott és közös fotózáson is részt vehettek a jelen lévő kitartó "TNT"-sek a Gyulai vár előtt.

Fotógalériák


Fotók: Pénzes Sándor


2009. július 23.
A Gyula városába látogatóknak, de a helyieknek is érdemes megtekinteni az alábbi rövid kisfilmet, melyet  Adorján László készített ez évben. A videó nem kizárólag gyulai anyagokból állt össze, láthatunk benne környékbeli kirándulóhelyeken készült felvéteket is. Gyula a vizek városa, és hogy ez mennyire így van az alábbiakból kiderül.


Felkerült az első fotógaléria a gyulai XIX. Végvári esték nagyrendezvényről. (59 fotó) A felvonulás a Harruckern térről indult.

Fotók: Pénzes Sándor

Gyula végvári esték

2009. július 24-26.

XIX. Végvári esték

A rendezvény programjaiból egy kis ízelítő:
- időutazás színjátszásban, zenében, táncban, gasztronómiában, a középkortól napjainkig
- a középkort idéző látványos harci játékok, várostrom, udvari bohócok, zene és tánc, királyi lakomák, és az időutazás részeként-  könnyűzenei koncertek , humor és tánc a XXI. századból
( Republic, szombaton este TNT koncert.)
  Helyszín és időpont:   XIX. Végvári Esték - Gyula, Várkert - 2009. július 24-25-26.

2009. július 18. galériával
XVIII. Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Az idei gyulai jazzfesztivál ismét nem okozott meglepetést a program iránt érdeklődőknek. Természetesen jóértelemben véve, ugyanis mint megszokhatták a műfaj kedvelői, brilliáns program várt mindenkit. Hasonló koncertek nem minden nap vannak e vidéken, de talán az országban sem.  Ez a koncert a két évvel ezelőtt elhunyt Joe Zawinulnak állított emléket. Zawinul alapítója volt a Weather Reportnak, mely együtessel 17 lemezt adtak ki.  Ezen a  koncerten a Syndicate zenekar lépett fel, melyet szintén Ő alapított és haláláig együtt játszott a zenekar tagjaival. A fesztiválon fellépett a Super Trió (Vukán - Berkes - Kőszegi), a Lantos Zoltán Mirrorworld és a Gyulai Big Band.

Gyula jazz
A gyulai jazzfesztivál és a
Syndicate együttes 44 fénykép
Fotó: Pénzes Sándor


 

2009.07.16-19. Lezajlott nagyrendezvény Gyulai Agility verseny

Fotógaléria és panorámafotók

Gyula városában színvonalas sportesemény került megrendezésre. A VIII. Ifjúsági Agility Európa Bajnokság (2009. július 16-19.) és a jubileumi X. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokság.  A tavalyi olaszországi verseny után, idén nagy örömünkre Gyulán, a történelmi fürdővárosban került megszervezésre az Ifjúsági Agility Európa Bajnokság, melyre 13 ország fiatal agilitys versenyzői jelentkeztek be. Városunk neve világviszonylatban fogalommá vált az agilitys társadalom körében, hiszen a gyulai klub volt az első a világon, aki megszervezte a Nemzetközi Paragility Világkupát 2003-ban és idén szeptemberben ez a világverseny visszatér szülőföldjére, Gyulára! A versenyen számos ország versenyzői vettek részt.


2009. július 11.-én buli volt a Gyulai várfürdőben. Medenceparty és éjszakai fürdőzés, fehérnemű, fürdőruha bemutató, a zenét a La Bomba együttes szolgáltatta.
Zenészek, lányok, víz:
Fotógaléria

Gyulai várfürdő
fotók: Pénzes Sándor


Lezajlott nagyrendezvény 2009. július 10-12.

Kattintson a képre a galéria és a panorámafotók megnyitásához!

A PROHUN 500 országos terep-rallye verseny első napján egy bányatónál fognak időmérő futamokat tartani. A helyszín és az ott megrendezett esemény igen látványosnak ígérkezik. Hetek óta szinte minden nap esik kisebb-nagyobb megszakításokkal Gyula környékén az eső. Hol ömlik, hol csak csepereg. Szerencsére a homokbánya ilyen célú használhatóságát nem befolyásolja, mert hamar elszikkad a csapadék, talán még jót is tesz, kevesebb a por. A bánya Gyuláról könnyen megközelíthető, a Gyula - Kétegyháza leágazástól kb. 2 km-re balra kell egy földútra ráfordulni, mely szintén még eső után is jól járható, nem sáros, karbantartott útszakasz a terepig. Személyautóval is megközelíthető.


2009.06.29.
Gyulán adott koncertet a fiatal Jazzénekesnő Harcsa Veronika. Harcsa Veronika tavaly, 2008-ban szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. Ma este Gyulán egy bűbájos, elragadó, érzéki, kedves, finom hangú hölgy saját szerzeményeit hallhatta a közönség. Teljes harmóniában a zene, a nő, a hangok, a mozdulatok, a test. Három zenésztársával alkotják a quartettet: Blaho Attila - zongora Oláh Zoltán - nagybőgő
Majtényi Bálint - dob

Fotógaléria

Gyula jazz
fotók: Pénzes Sándor

Frissítve a gyulai Várfürdő képgalériája és panoráma fotó galériája.

Az alábbi képet Ön tudja forgatni kedve szerint. Akár az égboltot is megnézheti. 
Hogy működik?

Gyulai várvürdő

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek


Apartman