Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index

Gyula

Korábbi lezajlott gyulai programok, melyek időrendi sorban elérhetőek. Több száz gyulai fénykép, visszatekintő a 2009-évre. A főoldalon található bejegyzések, leírások, beszámolók az alábbi linkeken megtalálhatóak:

2009 ápr. máj. jún. - Gyula

2009 júl. aug. szept. - Gyula

2009. okt.nov.dec.-Gyula2009 november 29. Gyula

Advent első vasárnapján Gyulán a sétálóutcán adventi vásárt tartottak. A Harruckern tér és környéke megtelt nézelődőkkel, árusokkal, a hagyományokhoz illően bekapcsolták a város ünnepi díszkivilágítását is. Rövid kisfilmünk bepillantást enged ennek az estének a hangulatába, a vásári forgatagba. Köszönjük a Foolmoon együtes hozzájáruását a videón hallható zene közléséhez A zene, melyet előadnak a Jingle Bells. A csodálatos dal az együttes 2005-ben megjelent Merry Christmas című lemezéről való.
Sok gyulai által ismert üzlet a Csenki ÉKSZER & ÓRA szalon, mely nem csak Gyulán és Békéscsabán van jelen,  immáron az interneten is elérhető. A magas színvonalat képviselő cég széles kínálatát bárki otthonról is megtekintheti, és böngészhet a széles termékválasztékukban. Jelenleg még csak az óramárkák érhetőek el, de hamarosan az ékszerek is megtekinthetőek lesznek. Az órákat kedvelők így is hosszas időt tölthetnek az oldal böngészésével,  jelenleg is több ezer márkás óra közül válogathatnak, melyek folyamatosan bővülnek. Közeleg a karácsony, ha még nem döntött mivel lepje meg családtagját, kedvesét, térjen be az üzletbe, biztosan talál ajándékot. Ha otthonról szeretne böngészni a pazar kínálatból, tekintse meg az üzlet honlapját. www.ekszeresora.hu
"Ne keresse senkinél, megtalálja Csenkinél"

A gyulai Csenki ÉKSZER & ÓRA szalon a sétállóutcán található.
Nézze meg interaktív panorámafotón, akár rá is kattinthat az
üzletre és máris a szalon honlapjára jut.

Gyula madartavlat


2009 november 30.
Gyulai Várszínház kamaratermében tartotta könyvbemutató estjét nyolc gyulai alkotó. A szerzők saját műveikből olvastak fel részleteket a most megjelent Körkörös c. antólógiából. A beszélgetések és felolvasások szüneteiben a gyulai Percek kérdése zenekar szórakoztatta a jelenlévőket, mely zenekar tagjait már korábbról is ismerhettünk, a néhai Abigél együttesből. Fotók: Pénzes Sándor

Gyula vár

Gyula vár
Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!2009 november 27.

Tizenkét órás vetélkedő a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban.


Fotók: Pénzes Sándor

2009.11.15.-én ismét bolhapiac volt a gyulai TESCO parkolójában. Hétről hétre egyre több árus kínálja portékáit. Korábban készített képriport:

gyula bolhapiac


 

2009 november 14. A  hosszan tartó esőzések, a hideg esték, reggelek után az égiek kedveztek a Múzeumok éjszakájának. Az ország múzeumai ezen a napon késő estig nyitva tartottak. A Gyulai vár is szabadon látogatható volt. A helyiek és a Gyula városában pihenők éltek a lehetőséggel és ellátogattak a középkori erődítménybe. Videó:Gyula városában az autósok körében talán nem kell bemutatni az alábbi kisfilmben szereplő kutyust, ismerik őt a gyalogosok is szép számmal. Hogy ki ő és mi ért véget számára? A mindennapos kóborlás a napi bizonytalan lét, az élelem után kutatás, a menedék keresés fagyos éjszakákon. 1,5-2 éve rója Gyula útjait, mindenkitől fél. Végre sikerült befogni, most a Gyulai Állatvédő Egyesületnél van, rehabilitációra szorul. A kisfilm róla készült:


Alapkőletétel a Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjában. Az iskola új épületcsoporttal bővül, melyben helyet kapnak majd a diákok elszállásolására szolgáló kollégium is és oktató termek is.

2009 október16-18.

Most nem Gyula, hanem Békéscsaba, ugyanis olyan rendezvény volt a békéscsabai Vasutas Művelődési Házban, melyre a gyulaiak is szívesen ellátogattak. Vasútmodellek és működő terepasztalok bemutatóját tartották ezen a hétvégén. Fantaszkikus miniatürizálás, elképesztő aprólékos, türelmes munkával elkészített modellek, terepasztalok között időzhettünk. Voltak itt mini városrészek, alagutak, gőzmozdonyok, a sínek között épületek, mini életképek: kedvesének virágot nyújtó ifjú 10-15 mm-es magassággal, építkezésen talicskát toló segédmunkás, havas tájon vendégeinek integető mini ember. Egy német nemzetiségű kiállító egy kicsi lecsukható bőröndben rendezett be egy terepasztalt. A bőrönd alapterülete nem volt nagyobb egy A3-as méretű papírnál. (videó hamarosan) Fotók. 

Vasútmodell 
Fotók: Pénzes Sándor2009 október 14. - Gyula, Művelődési ház

A Turay Ida Színház - Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! A Jászai Mari díjas Mikó István rendezésében Gyulán bemutatott színházi előadás galériája.


Fotók: Pénzes Sándor


2009 október 13. - Gyula
Viharos gyorsasággal köszöntött be itt Gyula városában is az ősz, talán a tél. A meteorológiai előrejelzések szerint nincs kizárva, hogy a héten leesik az idei első hó is. Pontosabban nem az első, mert volt már januárban, mindenesetre 29 fokos meleg után ez igazi hidegzuhany Gyulán. Az utcán kidőlt fák, folyamatos eső, szélvihar.


2009. október 22.
Gyulaváriban a Bay Zoltán Általános Iskolában immár második alkalommal került megrendezésre a Halloween Party. Az angolszász ünnepi hagyomány előkészületei egy héten keresztül izgalomban tartották a gyerekeket. A Tök Szépségversenyre számos mestermű készült. A győztes példányt, egy kb. 50 cm átmérőjű tököt, a jelmezversenyt követő lámpás felvonuláson tolták végig Gyulavári utcáin a gyerekek. A lelkesedés hatalmas volt és egy dolog biztos: a Gyulaváriban lakó, rossz szellemeket egy évre garantáltan elüldözte a sikítozó, kiabáló, fekete macska, boszorkány és szellem jelmezébe bújt gyereksereg! Fotók: Pénzes Sándor Kattintson a képre!

 
Képgaléria 25 fotóVideó - hangulatjelentés


2009.10.07.-08. GYUDIN (gyulai dikánapok). Videóval

Diákpolgármester választás, vetélkedők és éjszakába nyúló megmérettetések. Galéria

Videó a gyulai diáknapról.

 


Gyula Vértanúk útja 2009 október 02. Péntek 09:30


A mai napon döbbenetes jeleneteknek lehetett tanúja az a több száz diák aki végignézte a forgalom elől lezárt négysávos úton zajlott discóbaleset szimulációt. Ezen a helyszínen saját szemükkel láthatták milyen az amikor egy buli utáni katasztrófa áldozataivá válnak korukbeli társaik. Bizonyára már mindeki hallott hasonló esetet, láthatott a televízióban, hallott már ilyen híreket és nézhetett ilyen fotókat, mégis ez más volt. Akik ezt az életben is megtapasztalták: a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a helyszínelők, a helyszínt biztosítók, a temetkezési vállalat.
Péntek. Ezen a napon is sokan indulnak szórakozni, de bízzunk benne, hogy akik ezt látták talán tanultak belőle és eszükbe jutnak majd a képsorok. Az arcokon rémület, döbbenet, a szemekben könnyek voltak. Igen, ezt látniuk, látnunk kellett. Láttuk, ahogy a tűzoltók, a mentők és mindenki aki segített, legjobb tudása szerint cselekedett, a végén mégis előkerült a koporsó. Láttuk milyen az amikor egy édesanya gyermeke fölé hajol az úton és összetörve borul a már élettelen test fölé. Láttuk a túlélő vérző arcú fiatalokat, akiknek ettől a pillanattól mást jelent az élet. Valami egészen mást... Vigyázzatok egymásra és gondoljatok azokra, akik már nem lehetnek köztetek! Veletek ne forduljon elő ilyen soha!

Kattintson a fotóra a galéria megnyitásához! (76 db kép)


Fotók: Pénzes Sándor


2009.10.07. - Gyula - Videóval

Legyen takarékosabb, óvja a földet! A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "rendezésében" országos bemutatót tartottak főleg kicsiknek a zöldruhások Gyula városában. A kiállítást szervezetten és egyénileg is sok gyulai meglátogatta. A felnőttek számára is érdekes hulladék újrahasznosítási technológiát láthattunk. A gyerekek ki is próbálhatták a helyszínen a különböző szeletáló és feldolgozó mini műhelyeket.
Galéria az eseményről. (videó alább) 


A helyszínen készült videó:

Ilyen volt 2009 augusztus 20.-a Gyulán:

2009 szeptember 14. - Gyula Múzeum
A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete egyik megvalósult álma a Gyula, Kétegyházi u. 3/1 alatt álló szépen felújított nagy szakértelemmel berendezett Húsipari Történeti Kiállítás.  Aki még nem járt ilyen helyen, látogassa meg a múzeumot, mely a létrehozók és elődeik munkáját dícséri.

Múzeum Gyula


Forgassa meg az alábbi képet, ha betöltődött!
 


Gyula - Kossuth tér nagy szökőkút


 

Gömbpanoráma a gyulai Kossuth téren egy kémény tetejéről készítve:

 

Gyula madartavlat


Gyulai üzletek bemutatkozása

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek


Apartman