Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Gyula

Gyula

Korábbi lezajlott gyulai programok, melyek időrendi sorban elérhetőek. Több száz gyulai fénykép, visszatekintő a 2009-évre. A főoldalon található bejegyzések, leírások, beszámolók az alábbi linkeken megtalálhatóak:

2009 ápr. máj. jún. - Gyula

2009 júl. aug. szept. - Gyula 2010 január

2009. okt.nov.dec.-GyulaCsíkos érGyula - Csíkos ér

Gyulát elhagyva Szanazug-Doboz felé, nem messze a várostáblától egy kicsi, szinte észrevehetlen vízfolyás, ér fölött visz az út. A kirándulások menüpont alatt egy a helyszínen készült fotósorozatot tekinthet meg.
Továbblépéshez kattintson a fotóra!Erkel Diák Ünnepek Gyula2010 május 28.-án az Erkel Ferenc Művelődési házban az irodalmi színpadon készült felvételek.
Az EDÜ ideje alatt fotó és képzőművészeti kiállítás látható a helyszínen.
Erkel Diák Ünnepek 2010 Gyula

Erkel Diák Ünnepek Gyula2010 május 28.-án fáklyás felvonulás történt az EDÜ-ből kifolyólag. :-)) Mert EDÜ van EDÜ volt EDÜ lesz. Több száz diák a Lenin gödörtől a városon keresztül a várkertbe tartott, ahol ünnepényes keretek között a várudvarban jelképesen átadták a város kulcsát Szatmári Rékának a DÖK (diákönkormányzat) vezetéjének.A gyulainfo végig jelen volt az eseményeken.


EDÜ GyulaEgy korábbi esemény fotógalériájával frissült a gyulainfo. A Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Délkelet-magyarországi Regionális Találkozója alkalmából tartott felvonulás, tánc, és konfettieső látható a képeken(Résztvevők voltak a következő megyék: Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács Kiskun megye)


2010. május 15-én volt a II. Várfürdő félmaraton és váltófutás, Gyula városában.
A rendezvény rendhagyó módon kíván a sport eszközeivel segítséget nyújtani a sérült gyermekek gyógykezeléséhez.

Várfürdő félmaraton és váltófutás rendezője:
Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A verseny bevételét szeretnék a sérült gyermekek gyógykezelésére, fejlesztő programok finanszírozására fordítani.
Versenyközpont: Gyulai Vár előtt felállított sátorban Rajt és cél: Vár előtti terület
Bővebben a program menüpont alatt.
A tavalyi eseményen készült fotók a képre kattintva érhetőek el.


pálinkafesztivál GyulaMájus 9-én, vasárnap, a gyulai Kossuth téren volt a Gyulai Virágok Vasárnapja. A virágot szeretők gyönyörködhettek a szép egynyári növényekben, díszfákban, cserjékben, sőt meg is vásárolhatták azokat. A rendezvényen egész napon át kulturális programokról is gondoskodtak a szervezők, így senki nem unatkozhatott!
Sok-sok gyulai virág.
Kattintson a fotóra galéria eléréséhez!pálinkafesztivál GyulaKirály Viktor még a fesztivál első fellépői között szórakoztatta a közönséget. Ő is, mint Tóth Gabi a megasztár versenyek alatt vált országosan ismerté. Király Viktornak két albuma jelent meg eddig, melyekből válogatás hangzott el a gyulai koncerten. Az énekes az egyik fotón fotóz, ugyanis szokásához híven idén is megörökítette a gyulai közönséget.Viktor mellet két profi táncos emelte a produkció színvonalát.


Az Elizabeth Hotel az egyik legkedvezőbb fekvésű szállás Gyula városában. Az interaktív panorámaképet kedve szerint mozgathatja a navigációs gombok segítségével.
Látkép a Gyulai várról az Elizabet Hotelre. Kattintson a villogó körökre és már bent is van a szállodában!
Legyen a szálloda vendége! A gyulainfo ajánlja Önnek is!

Ha szállást keres Gyulán itt is talál:Gyula szállás


Elizabeth Hotel


Esik az eső, hajlik a vessző. Ha már ráúnt erre a hideg, rideg időre, vágyik egy kis ellazulásra, élményekre, látogasson el a Gyulai Várfürdő Castello szaunaparkjába. A képre kattintva virtuális túrát tehet a helyszínen. A navigációs gombok segítségével bejárhatja az élményfürdőt, akár be is léphet a szaunákba!
Kattintson a fotóra és várjon, amig betöltődik a túra, keresse a villogó pontokat a továbblépéshez! Az egér nyomvatartásával foroghat a térben!

elmenyfurdo.jpg, 84kB


Ismerjük meg Shakespeare-t!

Középiskolás diákok jelentkezését várják egy július 12-17-ig tartó workshopba, amely a Shakespeare Fesztivál idején kerül megrendezésre Gyulán az Európai Unio Kultúra 2007-2013 projekt támogatásával. Olyan tanulókat várnak, akiket érdekel a színház, többet meg szeretnének tudni Shakespeare-ről. A workshop nyelve magyar, de a magyar és angol tanárok által vezetett egyhetes táborban az angol nyelvet is gyakorolhatják a diákok. Ugyancsak ide várják olyan középiskolai magyar szakos és angol szakos tanárok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a projektben. A workshopban való részvétel ingyenes. Jelentkezni lehet: Gyulai Várszínházban, Kossuth u. 13. szám alatt.


BÉKÉS MEGYÉBEN AZ ERDÉLYI UDVARHELY TÁNCMŰHELY

Békés megye három településén is fellép május utolsó napjaiban az erdélyi Udvarhely Táncműhely: május 29-én 18 órától Szarvason a Vajda Péter Művelődési Központban, május 30-án 18 órától a békési Városi Kulturális Központban, illetve május 31-én 19 órától a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Házban. A székelyudvarhelyi társulat a Barokk Ballada című táncjátékát hozza magával.A program itt tekinthető meg.


pálinkafesztivál GyulaAz Edda koncert galériája nagyobbra sikeredett a megszokottaknál. A Pataki Attila által vezetett zenakar adta a záróbulit a XI. Gyulai pálinkafesztiválon.
A koncert vége felé a szimpadon már nem csak az együttes volt fent, hanem a tombóló rajongó hölgyek is.
Ritka nagy buli volt, nézze meg a galériát! Jönnek a többiek is!
76 Fotó


pálinkafesztivál GyulaÚjabb koncertfotók a Gyulai Pálinkafesztiválról.
2010 április 18.

Vasárnap este az Edda óriási tombolós bulija előtt Dobrádi Ákos adott koncertet és dedikált. Előkészületben az EDDA galéria, látogasson vissza később is!pálinkafesztivál Gyula2010 április 18.

A Gyulai Várfürdő nyári főbejáratánál rendezték meg a böllérnapot.
A benevezett csapatok a reggel kapott nyersanyagból kolbászt, hurkát, sülteket készítettek. A verseny célja volt a hagyományaink ápolása, népi táj jellegű ételek készítésének felelevenítése, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése.


pálinkafesztivál Gyula2010 április 16.

Péntek este a gyulai pálinkafesztiválon fellépett a megasztár2 legjobb női előadója Tóth Gabi,
Somló Tamás az egykori LGT énekese, fúvósa és Demjén Ferenc.


palinka_tuzijatek.jpg, 62kB
Fotó: Pénzes Sándor


Képek és panorámafotók a tavalyi fesztiválról.

vizvilagnapMárcius 26.-ról 27.-re virradó éjszaka három drámaíró egy napilapban megjelent hír alapján, (melyet sorsolással választottak ki) írta meg művét. A közönség a próbákon végig jelen lehetett. Három dráma, három rendező, három színészcsapat és három helyszín a békéscsabai Jókai Színházban.
A drámák elkészültek, a szombat délutáni próbákon készült fotókat láthatják a galériában.


16 évesen egy 422 lóerős erőgép volánjánál

A gyulaiak is ellátogattak a Békéscsabán megrendezett autókiállításra. A videón látható autó pilótája Ifjabb Levota Sándor (16 éves) aki 11 évesen kezdett versenyezni amatőr ralikon és szlalomversenyeken egy Ladával majd hamarosan lecserélte egy BMW e 30-ra autóját. Ezzel a kocsival 2007 - ben letette a drift szakág PROFI minősítő vizsgáját és azóta versenyez.
(DRIFT: 'A drift, vagy drifting szabad fordításban: csúsztatás, sodródás) az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon egyenesen. A kifejezés jelentheti az erre a technikára épülő sportágat is.'' forrás: wikipédia.)
Ifjabb Levota Sándor 2009 - ben a bajnokság III. helyén végzett.

Az általa vezetett Nissan Skyline GTS R33 2.5 turbo, sor 6 henger és 422 lóerős. 17 vagy 18 collos kerekeket használ, a bemutatón 245/40r18as gumikat füstölt el a Sárkány becenevű autó.


Új panoráma a szent korona közelében.
Betöltéskor tartsa nyomva az egérgombot, így hamarabb kész.


Parlament
(6 MB) Kattintson a fotóra és az egérrel forgassa!

Parlament
(6 MB) Kattintson a fotókra és az egérrel forgassa!
fotók:P.S.


A következő panorámafotón a gyulai városháza díszterme látható ünnepi ruhába bújtatva. Itt zajlott a korábban már bemutatott reneszánsz karnevál alkalmával megtartott gyulai reneszánsz lakoma. A képen a használat könnyebbségéért navigációs gombokat helyeztünk el. Nézze meg a gyönyörű terem mennyezeti domborműveit, címereit, a festményeket a falon, időzzön egy kicsit ebben pazar milliőben a kép segítségével!

diszterem_gyula_varos.jpg, 41kB


 

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek


Apartman