Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index

Gyula

Korábbi lezajlott gyulai programok, melyek időrendi sorban elérhetőek. Több száz gyulai fénykép, visszatekintő a 2009-évre. A főoldalon található bejegyzések, leírások, beszámolók az alábbi linkeken megtalálhatóak:

2009 ápr. máj. jún. - Gyula

2009 júl. aug. szept. - Gyula 2010 január

2009. okt.nov.dec.-Gyula


Új fagyizó nyílt gyulán:
fagyizo.jpg, 27kB

A gyulai kórházat is segítik a Richter Egészségváros látogatói.

Családi nap ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal Gyulán. Ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadáson, előadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 25-én, szombaton ellátogatnak Gyulára tovább-->

03.jpg, 43kB


Gyulai őszi programok, a program menüpont alatt.
2010. szeptember 18. Templomok éjszakája
2010. szeptember 25. Szüreti hagyományápolás és Sváb bál
2010. október 25-29. Gyulai Diáknapok (GYUDIN)


A Magyar fotográfia Napja 2010. augusztus 28.
A gyulai Székely Aladár fotóklub kiállítást rendezett a gyulai művelődési házban. A kiállítás megnyitója előtt megkoszorúzták a névadójuk szobrát és a Béke sugárúton felavattak egy emlétáblát, melyet a gyulai fotóklub tagjai támogatásával készítette Csőke Péter kőfaragó. A tábla megtekinthető az OTP bejárata előtt.

fotokiallitas_109.jpg


Gyula, mentőhelikopter2010. augusztus 18. Gyula
Ezen a napon ismét metőhelikopter szállított sérültet Gyulára egy 50 km-re lévő településről, Mezőhegyesről, ahol egy hölgy lett rosszul az utcán, minek következtében balesetet szenvedett a háromkerekű kerékpárjával. Ebben az időben minden esetkocsi helyszínen volt, ezért hívták az Országos Mentőszolgálat légijárművét, mely a gyulai Pándy Kálmán kórházba szállította az asszonyt. Korábban (július 07.-én) már volt egy hasonló eset, a videó ekkor készült.


SZIMBIÓZISBAN A GYÓGYÍTÁSÉRT - ez a jelmondata a Schering-Plough biológiai terápiás üzletág kezdeményezésének, mely a BIOSPHERA elnevezést kapta. A név a biológiai terápiára, a kezelések átfogó rendszerére és a szakmai összefogásra utal.
Ennek kapcsán nem csak szakmai fejlesztésekre került sor, de elôtérbe került a törekvés, hogy a páciensek minôségi környezetben, szakszemélyzet felügyelete alatt, rövid várakozási idô mellett a nekik legmegfelelôbb kezelésben részesülhessenek.
A BMKT Pándy Kálmán Kórház Reumatológiai és Fiziotherápiás Osztályán, Gyulán a gyulladásos sokízületi megbetegedések korszerű gyógykezelésére létrehozott új betegellátó kezelő:


Reumatológia Gyula Pándy Kálmán kórház
Fotó:Pénzes S.


Carl Orff: Carmina Burana
2010. szeptember 10-én és 11-én 19.30

Békés Megyei Szimfónikusok A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel ismét felhangzik Carl Orff: Carmina Burana című nagyszabású műve a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadásában, melyet 2010 július 10. már egyszer előadtak a különlegesnek és egyedinek számító Békés Airport Nagyhangárjában. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar két koncertet fog tartani. A korábbi eseményre sok gyulai is kilátogatott, a zenészeket, énekeseket és kórusokat 'jól megérdemelt' tömeg fogadta. Nem volt túlzás a zenekar részéről, amikor a honlapjukon életre szóló élménnyel kecsegtettek. IGEN, az volt!
A szeptemberi 2 koncert egymást követő napokon lesz megtartva 2010. szeptember 10-én és 11-én 19.30 órától Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.
A júliusi koncert fotói a képre kattintva érhetőek el.
Fotók: Pénzes S.


végvári esték2010. július 30. - 2010. augusztus 01. XX. Végvári Esték
Végvári esték fotógalériák érkeztek. Koncertek, tánc, agility, hangulatfotók a gyulai nyár egyik legnagyob várkerti rendezvényéről. Vidám hölgyek és urak, korabeli jelmezek, tűzzsonlőrök, táncbemutatók és vásári forgatag a képeken.Tovább-->>


Ír tánc Gyula2010. július 30. - 2010. augusztus 01. XX. Végvári Esték
Húszesztendős lesz idén a Végvári Esték, a július utolsó hétvégéjén városunk arcát meghatározó rendezvény igazi családi fesztivál, ahol a legapróbbaktól a legidősebbekig minden korosztály megtalálhatja a számára vonzó programot.Tovább-->>


Gyula2010 július 25.
XIX. V. Vár Blues Fesztivál
Hubert Tubbs (USA) & Dirty Fred Blues Band Ferenczi György Rackajam, Takáts Tamás Blues Band Blues gitárpárbaj


Tovább-->>


Gyula2010 július 24.
XIX. Gyulai Vár Jazz Fesztivál
Szőke Nikoletta Quartet Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band Syrius emlékkoncert - Frank Zappa EmlékzenekarTovább-->>


Gyula2010 július 24.
XIX. Gyulai Vár Jazz Fesztivál
Patricia Barber Quartet (USA)Fotók a XIX. Gyulai Vár jazz fesztiválról. A galériában a Patricia Barber Quartet látható, készülőben a többi fellépő fotói

Tovább-->>


Michael Pennington Gyulán2010 július 13.
A Gyulai Várszínház kamaratermében lépett fel a világhírű Shakespeare színész, Michael Pennington, aki anyanyelvén tartott előadást, színészi estet. A róla készült fotók, portrék tekinthetőek meg a galériában.
Galéria erre-->>
Fotók: Pénzes S.


2010 augusztus 20.-án a csík a Gyulai vár előtti tószínpadon Csík zenekar adott koncertet, mellyel megnyílt a Minden Magyarok XVI. Nemzetközi Néptáncfesztiválja. A galériában képek a koncertről és a tűzijátékról, melyet ezúttal nem a vár elől fotóztuk.
csik.jpg, 58kB
A fotó a a koncert előtt néhány perccel készült (fotó: Pénzes S.)


Gyula óvodai találkozóVIDEÓVAL FRISSÍTVE!
Réges régen, amikor még...
2010 június 18.-án pénteken Gyulán a Németvárosi Óvodában találkoztak a valamikori óvodástársak. Talán ez önmagában még nem nagy horderejű hír, azonban az emlékek, melyeket Christián László elevenít fel írásában, 60 évvel ezelőttre datálódnak. Panorámafotó, képgaléria és videó is készült, hogy ne csak a 60 évvel ezelőtti élményeiknek maradjon nyoma, hanem ennek a napnak is, amelyen újra találkoztak itt Gyulán. Tovább-->>


Gyula karate2010 június 4.-én Gyulán az Erkel Ferenc Gimnáziumban tartott edzést a Gyulai Shotokan Karate klub. A klub 10 éves fennálásának alkalmából a gyulaiak meghívásának eleget téve ezen a napon Sensei Sáfár László (8.Dan) mester tartotta a tréninget, melyre az ország más városaiból is érkeztek sportolók. A Torma György (5. Dan) edző által vezetett klub tagja az országos Shotokan Karate-Do Szövetségnek, melynek vezetője Sáfár László, aki nem csak Európában, de a tengerentúlon is rendszeresen népszerűsíti ezt a sportágat. (A.J.K.A. - American JKA KARATE Association) Ahogy azt Sáfár Andreától megtudtuk, a gyulai klubbal nagyon jó a kapcsolatuk, Torma György aktív, segítő tajga az egyesületnek, olyan ember, sportoló akire mindig lehet számítani. Az edzésen szinte minden korosztály képviseltette magát korra és nemre való tekintet nélkül. Aki ezt a spotot választja, gyakorolja, kemény emberré, gyors küzdőféllé válik, önfegyelemmel és kitartással is felvértezi magát. Ezen a hétvégén a gyulai edző és néhány sportolótársa is elutazik az erdélyi Enyedre, ahol a hétvégén karate versenyt rendeznek. Gratulálunk a 10 éves fennálláshoz, és sok sikert az egyesületnek! P.S.
További képekért kattintson a fotóra!


Erkel Diák Ünnepek Gyula2010 május 28. az Erkel Ferenc Gimnázium diák színjátszó körének előadásán készült fotók.

Erkel Diák Ünnepek 2010 Gyula

Gyulaiaknak és a Gyulára látogatóknak egynapos kirándulással elérhető gigantikus sóbánya Tordán.
Több emelet magasságban kiépített zárt falépcsőkön juhatunk fel a legnagyobb üreg " mennyezetéig" ahonnal letekintve pici pontként tűnnek fel a szintén itt tartózkodó látogatók. A "fiúk már nem dogoznak a bányában", de a kitermeléskor használt eszközeik mint muzeális tárgyak, az eredeti környezetükben láthatóak. Légúti allergiás és asztmatikus megbetegedésben szenvedők orvosi javallatra kúrálják itt magyukat. A bánya levegőjének hőmérséklete igen alacsony, ezért meleg ruhát mindenképp vigyünk magunkkal.

Új panorámafotókkal, kattintson a képre!
torda_sobanya_02.jpg, 52kB

 

Gyula szállás Gyula étterem Gyula múzeum

 

Gyula szállás

Gyula étterem

Gyula múzeum

Frissítések 

Programok 

Erdély

Elérhetőségek


Apartman