Gyulai szállás

Gyulai méz


apartman

Látnivaló Program Szállás Étterem Üzlet Múzeum Erdély Fotók Index
Videó 3D Panoráma fotók Elérhetőség

Főoldal

 

villa viola apartman gyula zsrno.gif, 22kB
brill.gif, 22kB zsrno.gif, 22kB

Csíkos ér

Gyula - Csíkos ér
Gyulát elhagyva Szanazug-Doboz felé, nem messze a várostáblától egy kicsi, szinte észrevehetlen vízfolyás, ér fölött visz az út. Neve: Csíkos ér. A nevét az egykor oly gyakran előforduló halfajról kapta, a csíkhalról. Éppen egy kanyar ível át az ér fölött azon a ponton, ahol érdemes elindulnunk. A Csíkos ér nemrégiben két jelzőtáblát is kapott. A városból kifele haladva a táblánál bara fordulva olyan helyre jutunk, ahol szépen gondozott kertek, nyugodt természeti környezet várja és szeretteti meg magát a látogatóval. Képgalériánk a helyszínen készült, kattintson a fotóra!

/p>

Wenckheim kastély

A szabadkígyósi Wenckheim kastély

A kastély telefonos egyeztetés után várja a látogatóit. Akár kisebb csoportokban, akár egyénileg megtekinthető. Kellemes sétát tehetünk az óriási parkban. Jelnleg a Békés Megyei Gámán János Szakközépiskola és Kollégium működik az épületben. A fotók önmagukért beszélnek:

Szabadkígyós Wenckheim kastély fotók.


 

A Gyulavári Wenckheim kastély

A Gyulavári kastélyt két helyen is szerepeltetjük. A kastély sok berendezett tárlattal, kiállítással várja a vendégeket, ezért -mint kastélymúzeum- a múzeumok menüpont alatt is megtalálható. Mivel helyileg a Gyulához tartozó Gyulaváriban van, ezért gyalog nem érdemes ide elindulni. A román határ fele kell mennünk, kb. 8 perces autózással elérhető a kastély.

Gyula kastély

Gyulavári kastély


 Pósteleki kastély fotók itt.

A Gyula-pósteleki Kastélyrom

Gyula és Békéscsaba között  a pósteleki erdőben található egy rom, mely eredeti állapotában egy gyönyörű kastély volt. 1907 körül gróf Széchenyi Antal és gróf Wenckheim Krisztina részére épült, melyet Sidok Viktor tervezett.Talán modható, hogy egyike a  magyarországon a  legszomorúbb sorsra jutott kastélyoknak. Eredeti szépségében nagyon rövid ideig maradt fenn. A II. világháborút követően egészen egyszerűen az emberek széthordták. Annyira sikerült lepusztítani az épületet néhány év alatt, amennyire még olykor több száz éves építmények sem rombolódnak le.
A kastély mindössze 30 évet élt meg, a fotókon és az interaktív körpanorámákon megtekinthetőek romjai. A  fent leírtak ellenére is érdemes egy kirándulást tenni a pósteleki kastélyhoz, mely egy gyönyörő parkerdőben található.


Egy nagyon jó partner oldal sok leírással a Wenckheim kastélyokról, családról:

www.wenckheim.hu

Gyulai szállások Gyulai vendéglátóhelyek

Gyula apartman

Gyulai étterem

Gyulai múzeum

Gyula programok

Gyula térkép

Erdély

gyulai szállás


Gyulai szállásApartmanApartman

Apartman>

apartman