Gyulai szállás

Gyulai méz


apartman

Látnivaló Kirándulás Program Szállás Étterem Üzlet Erdély Fotók Index
Videó 3D Panoráma fotók Elérhetőség


Gyulai múzeumok

Gyulaifo

Amikor belélpünk egy múzeumba, megváltozik körülöttünk minden és nem csak a szó jelképes értelmében. Elénk tárulnak régi korok emlékei, nemzeti kincseink. Lassan lépdelve sétálhatunk az Erkel ház kiállított tárgyai között, Kohán György monumentális alkotásait szemlélve a róla elnevezett képtárban, a Ladics ház patinás bútorai régi korok hangulatát idézik, a Százéves cukrászdában egyszerre a jelen és a múlt.
Ezen az oldalon bemutatásra kerülnek gyulai múzeumok. A térkép menüpont alatt be vannak jelölve, hogy pontosan hol helyezkednek el. Több múzeum képtárában interaktív körpanorámát talalhat, mely segítségével a helyszínen saját kedve szerint forgolódhat.  Olyan hatást kelt, minta a tér közepén állna.

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete egyik megvalósult álma a Gyula, Kétegyházi u. 3/1 alatt álló szépen felújított nagy szakértelemmel berendezett Húsipari Történeti Kiállítás.  Aki még nem járt ilyen helyen, látogassa meg a múzeumot, mely a létrehozók és elődeik munkáját dícséri. A termek tudatosan, tematikusan szépen vannak berendezve.  A falakon a régi korokat idéző múlt század elején és a közelmúltban készült fotók láthatók és  teszik még érdekesebbé a kiállítást. Biztosan mindenki talál akár a bemutatott matuzsálemi korú tárgyak között, de a fotók között is, olyat, mely előtt hosszan elidőz, elgondolkodik, kérdez és válaszokat kap a szakmájában jártas, rutinos és felkészült tárlatvezetőtől. Tovább-->


 

A Gyulavári Kastély

A Gyulavári Kastélyt  2007. szeptember 14.-én adták át felújítás után, melyben rendkívül érdekes és értékes kiállítások kaptak helyet. A múzeum dolgozói igen felkészülten és készségesen kalauzolják a látogatókat. A teljesség igénye nélkül: a kastélyban Erkel-terem (Konferenciaterem), Kohán-terem, Népművészeti bemutató termek, Négy évszak-terem kapott helyet. A múzeumban diorámák segítségével ismerhetjük meg a Körösök völgye természeti kincseit, állatvilágát.
További fotók és infók itt.

Gyulavári kastély

 


Gyula Erkel Ferenc emlékház

Erkel Ferenc Emlékház, Gyula

Erkel Ferenc (1810-93) szülőházát 1795-ben építették. Itt rendezték be a róla elnevezett múzeumot, melyben az Erkel család használati tárgyait, a zeneszerző kéziratos kottáit, hangszereit, bizonyítványait, levelezéseinek bemutatását is megtekinthetik a látogatók.

További képek itt nézhetők.


 

Ladics ház Gyula, Jókai u. 4.

Polgári életmódtörténeti bemutató
A Ladics család pazar gyüjteményét tekinthetik itt meg a látogatók, melyek között biedermeier és historizáló szobabútorok, rengeteg porcelán, (meisseni és mások) is találhatók.

További képek itt nézhetők. (interaktív fotóval)

Ladics ház


 

Rádiómúzeum

Rádiómúzeum Gyula

Az idelátogató egy nagyon komoly, talán egyedülálló magángyűjteményt tekinthet meg.

További képek itt nézhetők. (interaktív fotóval)


 

Kohán György Képtár, Gyula

A festő hagyatékából létrehozott kiállítást tekinthetik meg itt. Óriási expresszív, drámai hatású képektől a viasztempera képekig láthatóak alkotások. A kiállítást időszakonként megújítják. A képre kattintva megtekinthető a gyulai festő emlékét és képeit örző tárlaton készített fotókat.

További képek itt nézhetők. (interaktív fotóval)

Kohán képtár

 

Gyulai szállások Gyulai vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, éttermek. Most épp a múzeumok oldalát látja, ide nem tud kattintani!

Gyula apartman

Gyulai étterem

Gyula szállás

Gyulai programok

Erdély

Jogi nyiatkozat

gyulai szállás

Gyulai szállásApartmanApartman

Apartman

Apartman

apartman