GYULAINFO

WWW.GYULAINFO.HU

Gyulai vár

Ezen az oldalon a gyulai vár kerül bemutatásra fotókon.

Hogy milyen is ez a középkori vár, ki ne ismerné? Minden turista aki idelátogat, szívesen tölti idejét a Gyulai várkertben, mely közvetlen szomszédságában található a Gyulai várfürdőnek.

A vár és a Várfürdő között terül el a csónakázó tó, melyen nyáron csónakázni, télen pedig korcsolyázni lehet. A gyulai várat az 1400-as években építették és mint azt oly sokan tudják, Európa egyetlen épen maradt téglavára. Az utóbbi éveken felújításra kerültek a várfalak, a közelmúltban a vár bástyája tetőt kapott, a további állagmegóvás érdekében.

A vár területén és a falai között kortörténeti kiállítások tekinthetőek meg, a bástya szinte egész éven át látogatható. Itt gyönyörű kilátás nyílik Gyula városára. Az oldalon a panoráma kép galériát is találhat, ha lejjebb görget. Ezek a fotók olyan élményt nyújtanak, mintha a helyszínen állna valós időben. Kedve szerint tudja mozgatni az egérrel minden irányban. A Gyulai vár panorámafotói alább elérhetőek. Nézzen körül a karosszékéből, tekintsen le a mélybe a várfalakról!