GYULAINFO

WWW.GYULAINFO.HU

Virág apartman Gyula

Virág apartman Gyula


A szállás kedvező fekvésű, közel van minden, ami egy turistának, Gyulára látogató vendégnek fontos lehet, így a gyulai vár, a Várszínház, az Aquapalota, a strand is 150 m-re található. A szállás két különálló apartmanból áll, ahol teljes családok is kikapcsolódhatnak, jól érezhetik magukat. A szálláshoz apartmanhoz zárt parkoló is tartozik.

5700 Gyula, Gábor áron u. 15.


Read more...

Elérhetőségek


Kiadó neve, székhelye:

Pénzes Sándor
5700 Gyula, Kossuth tér 3.
30/3236283

kiadásért és szerkesztésért felelős személy neve:Pénzes Sándor


Az oldal frissítése befejeződött, a továbbiakban csak archívumként van jelen a világhálón


Tárhelyszolgáltató:

Regisztrátor:E.N.S. Zrt. (Registrar)

Utca, házszám:Fehér út 10. White Office 21. ép II.em. 

1106 Budapest

HUTelefon:+36 20 2220011Telefax:+36 1 9991750:http://www.mobicom.hu/Az oldal, képgalérák Gyula város szépségeit, értékeit, a környékbeli kirándulóhelyeit, látnivalóit mutatja be.


Read more...

A szabadkígyósi Wenckheim kastély

1875-1879-ig építették ezt az eklektikus, neoreneszánsz stílusú alföldi kastélyt. 1879-től 1944-ig a Wenckheim család tulajdonában volt a kastély és a kastélypark. 1945-től 2011-ig iskola működött a kastélyban. 2011-ben az iskola Gyulára költözött. 2012-ben megkezdődött a kastély teljeskörű felújítása, amely azóta is folyamatosn tart... A kastély telefonos egyeztetés után várja a látogatóit. Akár kisebb csoportokban, akár egyénileg megtekinthető. Kellemes sétát tehetünk az óriási parkban.


Read more...

Németvárosi Szent József templom

Németvárosi Szent József Templom

Gyula 1863-1866 között épült, melyet Nuszbeck József gyulai építész tervezett.

A templom a gyulai Józsefváros szívében az Apor Vilmos téren található, klasszicista sílusban épült, melynek belmagasága 13 méter, a toronymagasága 37,5m.Burkolata kelheimi kőlapokból készült, mely mai is gyönyörűen fénylő pompás látványt nyújt.

Két szobor látható még a templom mellett:

  1. Nepomuki Szt. János szobra
  2. Szűz Mária szobra Mindkettő külön-külön szoborfülkében.

Read more...

Belvárosi nádi boldogasszony kegytemplom Gyula

Belvárosi Nádi Boldogasszony kegytemplom A belvárosi római katolikus templomot mai formájában 1775-ben kezdték építeni, Linck János Károly uradalmi építész tervei alapján, Harruckern Ferenc kegyúr jóvoltából, barokk stílusban klasszicizáló elemekkel. A templomot a Szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz tiszteletére áldották meg 1777-ben, majd szentelték fel 1823-ban. Egyhajós, homlokzati toronnyal, félkörös záródású szentéllyel épült a templom. A hossza: 50 m, szélessége: 16 m, belmagassága: 15 m, toronymagassága: 43.5 m.


Read more...

Gyula evangélikus templom

A Gyulai Evangélikus Fiókegyház Az egyházközség megalapítását elõkészítõ gyûlést 1907. március 10-ére hívták össze az arad-békési egyházmegye vezetõi. Június 3-án úgy döntöttek, hogy csekély számuk miatt csak fiókegyházat alapítanak. Az egyházközségnek ekkor kb. 424 tagja volt, melybõl 147 volt adófizetõ. Évi öt istentiszteletet tartottak: karácsonykor, húsvétkor (úrvacsora osztással), áldozó csütörtökön (konfirmációval), pünkösdkor és a reformáció ünnepén. Egyházi alkalmaikat az állami elemi iskolában tartották.


Read more...

Gyula csigakert

A Csigakert a Mátyás király és a Part utca között terül el. Közvetlen szomszédságában a várfürdő. Kellemes pihentető sétát tehetünk itt, szépen rendberakott, gondozott park. Azért ez a neve, mert korábban volt egy mesterségesen létrehozott dombon egy csiga alakban lefutó sétány.A csigakert télen és nyáron is gyönyörű, óriási tölgyfák magasodnak itt, ahol egy Dürer emlékhely is áll.


Read more...

Gyulai vár

Ezen az oldalon a gyulai vár kerül bemutatásra fotókon.

Hogy milyen is ez a középkori vár, ki ne ismerné? Minden turista aki idelátogat, szívesen tölti idejét a Gyulai várkertben, mely közvetlen szomszédságában található a Gyulai várfürdőnek.

A vár és a Várfürdő között terül el a csónakázó tó, melyen nyáron csónakázni, télen pedig korcsolyázni lehet.


Read more...

Aquapalota Gyula

Az aquapalotában két óriási csúzda van, melyek mindegyike 10 méter magaról indul. Az egyik különlegessége, hogy felfele is halad egy vízáramlás miatt a csúzdázó, majd ismét lefele veszi az irányt, majd egy vulkán belsejébe érkezik, ahonnan mint a láva tör fel, és a végén vízbe csobban. 

A csúzda belsejében különböző fényjátékok és vizuális effektek kápráztatják a vendégeket.


Read more...

Kohán György képtár Gyula

A festő hagyatékából létrehozott kiállítást tekinthetik meg itt. Óriási expresszív, drámai hatású képektől a viasztempera képekig láthatóak alkotások. A kiállítást időszakonként megújítják. A képre kattintva megtekinthető a gyulai festő emlékét és képeit örző tárlaton készített fotókat.A kohán képtár a Göndöcs kertben található a gyulai vigadó mellett egy szép, parkosított környezetben. Ebben az épületben gyakorta rendeznek gyulai művészeknek kiállításokat.


Read more...

Ladics ház Gyula

Polgári életmódtörténeti bemutató A Ladics család pazar gyüjteményét tekinthetik itt meg a látogatók, melyek között biedermeier és historizáló szobabútorok, rengeteg porcelán, (meisseni és mások) is találhatók.
A Ladics ház egy berendezett, 19.század eleji lakóház, melyben hosszú időn át gyűjtött különleges használati tárgyak, a kor hangulatát tükröző bútorok, családi hagyatékok tekinthetőek meg. A látogatók időutazást tehetnek egy csendes kisutvában. A lLadics ház nem messze található a Százéves cukrászdától.


Read more...

Erkel múzeum Gyula

Erkel Ferenc Emlékház, Gyula Erkel Ferenc (1810-93) szülőházát 1795-ben építették. Itt rendezték be a róla elnevezett múzeumot, melyben az Erkel család használati tárgyait, a zeneszerző kéziratos kottáit, hangszereit, bizonyítványait, levelezéseinek bemutatását is megtekinthetik a látogatók.


Read more...

Gyulavári kastély

A Gyulavári Kastély A Gyulavári Kastélyt 2007. szeptember 14.-én adták át felújítás után, melyben rendkívül érdekes és értékes kiállítások kaptak helyet. A múzeum dolgozói igen felkészülten és készségesen kalauzolják a látogatókat. A teljesség igénye nélkül: a kastélyban Erkel-terem (Konferenciaterem), Kohán-terem, Népművészeti bemutató termek, Négy évszak-terem kapott helyet. A múzeumban diorámák segítségével ismerhetjük meg a Körösök völgye természeti kincseit, állatvilágát.


Read more...

Hellasz apartman Gyula

AKCIÓS CSOMAG: 24 990 FT A CSOMAG TARTALMA:

3 nap/2 éjszaka szállás 2 fő részére apartmanban

-Üdvözlő ital házi pálinkával

-Félpanziós ellátás (étlapról választható a fürdő bejárata melletti Várkert terasz nevű étteremben)

-Felnőtteknek személyenként egyszeri egész napos ajándék belépő a Várfürdőbe

-Ajándék pálinka kóstoló kupon, mely felhasználható hétköznap a Gyulai Pálinka Manufaktúrában (pálinka főzde látogatás)

-1.000 Ft értékű masszázs kupon a 2.500 Ft-os 35-45 perces frissítő masszázs árából (a masszőr házhoz


Read more...

Mátyás apartman Gyula


A gyulai Mátyás apartman egy 2014-ben elkészült gyönyörű szállás. A vendégek a kétszintes épületben üdülésük alatt igen kedvező áron élvezhetik a teljes komfortot. Minden autó számára zárt parkolót biztosítunk. Az udvarban főzési, grillezési lehetőség van. 4 csillagos minőség alacsony árakon minden évszakban a gyulai Mátyás apartmanban.

A gyulai Mátyás apartman fotói

Az apartman elérhetőségei: 5700 Gyula, Mátyás Király u. 25.

HU +36/20/436-63-63 RO

+40/755-136-879Gyula apartmanGyula apartman

Gyula apartman

Gyula hentesmúzeum

A gyűjtemény alapjainak lerakása még 1985 előtt kezdődött, amikor Szigethy Attila a Gyulai Húskombinát akkori beruházási főosztályvezetője felismerte annak a jelentőségét, hogy a Gyulai kolbász fellegvárában méltó elismerést érdemelnek azok az elődeink, akik küzdelmes példaértékű munkával, irigylésre méltó emberi hozzáállással megvalósították mindazt, aminek ma a Gyulai kolbász és Gyula a világhírnevet köszönheti.


Read more...

Pippi Villa Gyula

TPippi villa Gyula   5700 Gyula, Tavasz u. 22 /a

Szállásfoglalás: srabagi@gmail.com

Tel: 0630/553-2381 0670/333-9575


Nyaraljon nálunk egész évben! Kellemes, hangulatos környezetben várjuk kedves vendégeinket. Töltse pihenését igényesen, IKEA bútorokkal berendezett új, romantikus toronyszobás apartman házunkban, családias környezetben.

Apartmanjaink elrendezése ideális akár nagyobb baráti társaságok, családok számára is. Otthonosan, egymást mégsem zavarva vakációzhatnak, ünnepelhetnek együtt.


Read more...

Fortuna apartman Gyula

Szép kártya elfogadó hely. OTP, K&H, MKB

Klimatizált apartman


A gyulai történelmi virágos fürdővárosban a Vár és a Várfürdő közelében (telefon: +36-30/498-78-76) lévő apartmanunkba várjuk egész évben a kedves pihenni vágyó vendégeket. Külön bejáratú, új építésű külföldről behozott bútorokkal berendezett apartmanokkal rendelkezünk, udvaron kialakított zárt parkolóval, és grillezési lehetőséggel.


Read more...